Email tracker

Weet wanneer je prospects je mails en offertes openen

Lijnen Wit Rood

Wat is email tracking precies?

Een email tracken zorgt ervoor dat jij een signaal krijgt op het moment dat de ontvanger jouw email opent. Klinkt simpel, en dat is het dan ook. Dit wordt door HubSpot mogelijk gemaakt.

Waarom zou je email tracken?

Informatie is macht. Wat zou het voor jou en je organisatie betekenen als je altijd precies op tijd offertes nabelt? Of als je een signaal krijgt als een verloren offertetraject ineens weer aandacht krijgt van je prospect en de mail met het voorstel weer geopend wordt?

Deze twee voorbeelden zorgen er misschien voor dat je zelf meteen aan andere situaties denkt waarbij het kunnen tracken van je email ervoor zorgt dat je meer of betere saleskansen krijgt. Nog meer redenen om ermee te gaan beginnen. Maak gebruik van de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. 

Belangrijkste voordelen

Naast het tracken van de email biedt HubSpot meer functionaliteiten. Enkele belangrijke functionaliteiten zijn:

  • Log je verzonden emails met 1 click in HubSpot.
  • Track niet alleen mail opens, maar ook ook clicks op links in die mail
  • Krijg  toegang tot extra functionaliteiten om efficient te kunnen werken. Denk aan templates, sequences en meetings welke direct vanuit je inbox beschikbaar zijn. 

Zo ziet de integratie eruit

Haal meer uit je email

Blijf gewoon op dezelfde manier mail alleen nu met veel meer functionaliteiten. Functionaliteiten die hét verschil gaan maken. Je gaat veel efficiënter te werk en bovendien help je collega's ook om efficiënter te gaan werken. 

Door de integratie krijg je ineens de beschikking over templates, sequences, documenten en snippets. Deze worden rechtstreeks uit HubSpot ingeladen en gepersonaliseerd. Succesvolle templates kun je beschikbaar maken voor je collega's. Op deze manier ga je echt als team te werk. 

Weet precies wanneer jouw prospect je email opent!

Door de log & track functionaliteit kun bijhouden wanneer de ontvanger de email opent. Niet alleen de eerste keer, maar iedere keer dat hij de email opent. Dat is uiteraard belangrijke informatie voor jou en je salesteam. Hoe waardevol is het om te weten dat je prospect nu naar je voorstel aan het kijken is? Of als je verloren opdracht toch weer de aandacht krijgt.. 

 

Alles inzichtelijk voor je gehele team

Stel je voor. Je collega is helaas ziek geworden en er wordt gevraagd of jij zijn salestraject over kunt nemen. Ja hoor, zeg je enthousiast! Uiteraard maar dan.. Je komt erachter dat je niet precies weet wat er allemaal gemaild is. Je hebt uiteraard wel de gestuurde offerte maar welke vragen zijn al gesteld door de klant. Essentiële informatie die het verschil kunnen betekenen in professioneel overkomen of een flater slaan. Laten we wel wezen.. Dat laatste willen we niet. 

Door alle belangrijke emails te loggen, zijn ze inzichtelijk voor iedereen in de organisatie. Pak de klantkaart erbij in HubSpot en je hebt alle informatie om het varkentje te wassen. 

Wil jij ook efficiënter gaan werken?

Start met het tracken van je belangrijke emails en zorg ervoor dat je altijd op tijd contact opneemt met je klant. Besteed je tijd goed en stop met het schieten met hagel